I Tarok's Fodspor 2014 (Jan Sand Foto)

Jeg laver her på opfordring et album jeg har valgt at kalde i Tarok´s Fodspor. Tarok, har om nogen, også her i nyere tid været med at sætte vores dejlige by på landkortet. Jeg selv har en meget lille statist rolle i filmen, og har i den forbindelse være vidt omkring med kamera.

Der er billeder fra optagelserne på Skave Speedway center, som i filmen er stand in for Skive Travbane anno 1951, hvor Godsejeren fra Esvadgaard Karl Laursen kørte sit første travløb. Skive Travbane Anno 1951 lå for det første på den anden side af vejen (I dag militært område) og det ville være for omfattende at genskabe travbanen i den forklædning i Skive. Der er også billeder fra Langesgaard, nord for Breum, som i filmen er Stand in for Estvadgaard, som ligeledes ville få en omfattende forklædning, som den så, i starten af 50erne.

Forud for optagelserne var jeg til pressemødet på Hagenhøj, hvor Tarok havde sin stald, og bås. Tarok's bås står i dag nøjagtig, som da han forlod den sidste gang. Skuespillerne blev præsenteret og Jørn Laursen fortalte smukt om hans arbejde med at finde de 3 heste, der skulle spille Tarok i filmen.

I forbindelse med filmen, og den berømte Tarok Rute, har der også været en udstilling på Skive Museum, som selvfølgelig også omhandlede Tarok, hans mange sejre, og status som det daværende Sundsøre Kommune´s største skatteyder :-)

Go fornøjelse med billederne, jeg besvarer gerne evt. spørgsmål. :-)

Tilfældige billeder

Om dette Album

Reklame